‘Meditaties op de Yoga Sutra’s van Patanjali’ - Elleke van Kraalingen

Artikel 1 van 28 Volgende
€ 34,00 (inclusief btw)

De Yoga Sutra's van Patanjali behoren tot de oudste boeken van wijsheid. Ze wijzen ons de weg naar onze bron, door middel van het ontwikkelen en beheersen van bewustzijn. Tegenwoordig zouden ze heten:`Mind-Training`. Ze leren ons over de oorzaken van lijden en onze bevrijding hiervan. Ze leren ons over de essentie van het bestaan.

Let op! Er is ook een klein aantal licht beschadigde exemplaren te koop voor slechts € 25,00 - mail uitgeverij.tattwa@gmail.com voor meer info.

De kennis die in de Sutra`s wordt overgedragen, is universeel en nog altijd actueel. Dit boek is helder en toegankelijk en maakt een vriendelijke verstaalslag naar de dagelijkse realiteit in onze maatschappij. Daarbij bestaat dit boek uit twee delen:

 1. Een vertaling van de Yoga Sutra`s met commentaar en uitleg, reflecties en verwijzingen naar meditaties.
 2. Een compleet oefenprogramma voor meditaties dat de lijn volgt van de acht stappen in yoga, zoals door Patanjali beschreven.

De verschillende meditatie-programma`s worden in een verantwoorde volgorde aangeboden. Bij elke meditatie is een verwijzing opgenomen naar bijpassende sutra`s voor verdere studie. Uiteindelijk gaat het hier niet om feitelijke kennis uit een boek. Het is onze eigen innerlijke ervaring die telt!

Dit boek biedt de lezer een leidraad om zich te trainen in ontspanning, het richten van de aandacht naar binnen, concentratie en meditatie en het ontwikkelen van intuïtie en wijsheid.

‘Meditaties op de Yoga Sutra’s van Patanjali’ - Elleke van Kraalingen
isbn:978 90 76407 432
Prijs € 29,95
218 pagina’s

Elleke van Kraalingen heeft een yogacentrum  La Borde Blanque in Frankrijk waar cursussen en opleidingen worden gegeven.

Een boek over levenskunst!

 

Opmerkingen van lezers:

 • "Zeer duidelijk en voor iedereen toegankelijk" - M. Buijs
  Kernachtig, zeer duidelijk en praktisch en daarmee een parel tussen alle versies van de yoga sutras vind ik dit boek van Elleke van Kraalingen. Zij maakt daarmee de redelijk ingewikkelde filosofie van yoga voor iedereen toegankelijk. De lezer zal zich gemakkelijk in de teksten herkennen en er goed werkbare richtlijnen en oefeningen uit kunnen halen voor zijn dagelijks leven. Echt een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in yoga. Voor mijn eigen yogaleerlingen staat dit boek bovenaan de verplichte literatuurlijst.

 

 

 • "Geweldig boek een aanrader voor tenminste iedere yogi" - Petrajk 
  In dit prachtige boek is de waardevolle kennis van Patanjali op een hele toegankelijke manier herschreven zonder daarmee tekort te doen aan de diepgang van de informatie. Bijzonder is ook de combinatie met het zeer volledige meditatie programma. Een boek dat ik iedere yogi aanraad. En vanwege de toegankelijkheid is het ook aan te raden aan een ieder die zich bewust is van de de kracht van inzicht in de wijze waarop externe impulsen en het denken ons af kunnen houden van waar het werkelijk om gaat.

 

 • "Een inspirerend boek" - Margreet
  Een prachtig boek, waarin heel mooi naar voren komt hoe hedendaags de Yoga Sutra's van Patanjali zijn. Heel toegankelijk, helder en inspirerend geschreven. Erg praktisch is ook het tweede deel van het boek. Hierin zijn meditaties opgenomen, prachtig opgebouwd als oefenprogramma voor de acht stappen van Patanjali. Bij elke meditatie wordt weer verwezen naar sutra's die er mee te maken hebben. Heel fijn om dagelijks te gebruiken. Ik ben heel blij met het boek! Erg de moeite waard.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2023 Tattwa - Uitgeverij van Bizondere Boeken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel