Grote hit in VS - 1 miljoen verkopen

Grenzeloos Liefhebben - Pia Mellody

Vorige Artikel 3 van 31 Volgende
€ 23,95 (inclusief btw)

Alhoewel niemand precies weet waar de term 'codependentie' vandaan komt, wordt er algemeen gedacht dat deze is voortgekomen uit de term 'co-alcoholist'. Eerst werd er aangenomen dat de 'codependentie-symtomen' werden veroorzaakt door de stress van het leven met een verslaafde.De sterke schaamte, angst, pijn en boosheid van de gezinsleden werden gezien als reactie op de situatie. Maar als die verslaafden stopten met het praktiseren van hun verslaving, ging het 'codependentie-gedrag' van de gezinsleden door en werd soms zelfs nog veel erger. Het werd duidelijk dat er bij de gezinsleden sprake was van een afzonderlijke aandoening. De verborgen oorzaken hiervan, zo realiseerden zich de therapeuten, zouden heel wel afkomstig kunnen zijn van vóór het contact met de verslaafde.

In de therapie bleek dat veel 'codependentie-partners' zelf een of  twee aan alcohol- en/of drugs- verslaafde ouders hadden. En zo iemand lijkt in zijn of haar volwassen leven een aan alcohol- en/of drugsverslaafde partner te kiezen. Sommigen zelfs steeds opnieuw in verschillende relaties na elkaar.

Alsof dit de 'codependentie-partner' in staat stelt een misbruiksituatie uit de jeugd te reconstrueren die mogelijk verdrongen was. En dat de 'codependentie-partner' nu opnieuw de kans kreeg om 'perfect' te zijn of het de ander naar de zin te maken, om zichzelf te bevrijden van de minderwaardigheidsgevoelens, de angst en de pijn en boosheid, meegenomen uit de jeugd.

Bestsellerauteur, Pia Mellody, een autoriteit op het gebied van codependentie en verslaving schreef dit boek voor lotgenoten en hulpverleners over de oorzaken van codependentie en de weg naar herstel.

Pia Mellody combineert boeiende verhalen over haar eigen traumatische ervaringen en persoonlijk herstelproces met haar zeer specifieke visie op verslaving, 'codependentie' en 'herstel'. Leden van verschillende soorten disfunctionele families met hun specifieke problematieken zullen zich herkennen in Mellody's beschrijvingen op een manier die hen helpt dit herstelproces aan te gaan en in hun toewijding te volharden.

'Pia Mellody is een ware pionier die beproefde effectieve methoden heeft ontwikkeld voor de behandeling van codependentie... Dit is een prachtig geschenk' -John Bradshaw
 

isbn 978-90-76407-65-4
prijs € 22,95
216 pagina's paperback
nur 770
trefwoord psychologie algemeen

Recensies

Leeuwarder Courant: Cultuurbijlage/boeken vrijdag 15 april 2016 door Wim Schrijver.

Recensie, Grenzeloos liefhebben van Pia Mellody

Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven.

Codependentie, is dat een ziekte of niet? De Amerikaanse therapeut Pia Mellody, bestsellerauteur van zelfhulpgidsen, gelooft van wel. Mensen die lijden aan codependentie zijn tijdens hun jeugd in een disfunctioneel gezin onbewust beschadigd door een verslaving of andere misdragingen van een ouder of ander familielid. Ze zijn, vandaar de term, medeafhankelijk geworden van bijvoorbeeld een alcoholverslaving. Het kan er toe leiden dat ze in hun verdere leven juist weer mensen om zich heen verzamelen die hen diezelfde lichamelijke en geestelijke schade berokkenen.

In het boek 'Grenzeloos liefhebben', een uitgave van de spirituele uitgeverij Tattwa, beschrijft Mellody indringend dat op die manier trauma's zelfs generaties lang kunnen worden doorgegeven, zonder dat mensen zich bewust zijn van het oorspronkelijke misbruik. Een familiegeheim dus, dat ook voor de familie zelf een geheim is. Omdat bij codependentie sprake is van dwangmatige symptomen volgens herkenbare patronen, is er volgens Mellody alle reden om het te erkennen als een officiële persoonlijkheidsstoornis.


Reflectie: jaargang 13 nummer 1, voorjaar 2016, door Aat-Lambèrt de Kwant.

Grenzeloos liefhebben
Een boek over codependentie: wat het is, waar het vandaan komt en hoe het ons leven beïnvloedt.
Auteur: Pia Mellody, met Andrea Wells en J.Keith Miller Titel: Grenzeloos liefhebben, Uitgave Tattwa 2015


Grenzeloos liefhebben kan veel betekenen voor een grote groep mensen die in hun jeugd mishandeld werden of met verslavingen te maken hadden. Mellody heeft bij The Meadows, een behandelcentrum voor verslaafden, een therapie ontwikkeld voor codependentie. In haar boek wordt de 'ziekte' van binnenuit beschreven door het heel gedetailleerd beschrijven van de ervaringen van haarzelf en die diverse cliënten.


Mellody is ook heel eerlijk over zichzelf en vertelt dat haar eerdere symptomen, zoals onverklaarbare woedeaanvallen wel eens verband kunnen houden met het mishandeld zijn als kind. 'Ik had diepe traumatische gebeurtenissen meegemaakt in mijn jeugd, en herinnerde me ineens dat andere mensen die ik kende met soortgelijke symptomen ook als kind mishandeld waren.' In haar boek combineert ze dan ook boeiende verhalen over haar eigen traumatische ervaringen en persoonlijk herstelproces met haar eigen zeer specifieke visie op verslaving 'codependentie' en herstel.


Grenzeloos liefhebben is voor mijzelf (met een jeugd vol geweld) ook een heel herkenbaar boek, maar zeker ook voor vele anderen. Mellody wijst er terecht op dat mishandeling ook emotionele, mentale en spirituele vormen heeft. Als ze over mishandeling spreekt rekent ze daartoe in feite iedere ervaring in de jeugd ( vanaf de geboorte tot achttien jaar) die niet voedend is geweest. Dit mooie en aangrijpende boek laat schrijnend zien hoe de schade door mishandeling ontstaat en soms van generatie op generatie, in welke vorm dan ook wordt doorgegeven. In het derde deel worden aan de hand van persoonlijke ervaringen op het gebied van de diverse soorten mishandeling – onder meer fysiek, emotioneel en seksueel - praktische oplossingsrichtingen besproken.


Grenzeloos liefhebben is een heel levendig geschreven boek. Door de vele individuele voorbeelden is het een must voor lotgenoten en hulpverleners, al was het alleen al om inzicht te krijgen in de manier waarop het herstelproces aangegaan kan worden. Mellody sluit af met: 'Welke koers je ook vaart, ik raad je met klem aan nu te beginnen je codependentie eerlijk onder ogen te zien. Honderden zijn nu al aan het genezen op dit moment dat ik deze woorden aan jou schrijf. We waren allemaal bange, eenzame, verbitterde en ontmoedigde vrouwen en mannen die hun leven niet op orde konden krijgen. Velen van ons verloren bijna alle hoop ooit gelukkig te zijn. En nu – hoewel dat een groot wonder lijkt - gaat het steeds beter met ons. Kom erbij en sluit je bij ons aan.'

Luisterboek

Stichting Dedicon heeft Uitgeverij Tattwa het verzoek gedaan het boek van Pia Mellody 'Grenzeloos liefhebben' om te zetten in een gesproken luisterboek op cd-rom. Vanzelfsprekend heeft Uitgeverij Tattwa daarop positief geantwoord.
De cd is nu gereed en beschikbaar. (zie: www.dedicon.nl   email: marjaberends@dedicon.nl )

 

Stichting Dedicon produceert gesproken boeken op cd-rom voor Bibliotheekservice Passend lezen.
De cd's zijn gemaakt volgens de Daisy-standaard (Digital Accessible Information System).
Deze internationale standaard maakt het mogelijk om gesproken tekst op een gestructureerde
manier te produceren en beluisteren. Erg gebruiksvriendelijk voor de doelgroep: mensen met een visuele of andere leesbeperking.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2021 Tattwa - Uitgeverij van Bizondere Boeken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel