aanstormend schrijftalent

Sleutelhart - Mischa van Broekhoven

Vorige Artikel 6 van 6
€ 15,50 (inclusief 9% BTW)
Aantal

Debuut in jeugdverhalen. Het boek  ‘Sleutelhart ‘, geschreven door Mischa van Broekhoven, aankomend Nederlands schrijftalent.

Opa keek hem recht aan. Zijn oogopslag was helder maar Nicolaas twijfelde of de dief nog in zijn lichaam was. ‘Hun verhaal’, zei opa terwijl hij even slikte, ‘mag nooit verloren gaan’.
 
Sleutelhart is een verhaal van Nicolaas, tien jaar en fervent sleutelverzamelaar, en zijn ontdekkingstocht door een lang verzwegen familiegeschiedenis. Waarvoor vluchtte Nicolaas ’oma dertig jaar geleden, toen zij onder onopgehelderde omstandigheden om het leven kwam? Wie is Robin? Welke rol speelden de kerk en het geloof in het drama? En lukt het Nicolaas om de sleutel tot het mysterie te vinden, voordat zijn opa voorgoed verdwijnt achter het grijze gordijn van zijn dementie?
 

Recensie van de NBD (Nederlandse Bibliotheek Dienst)

"Nicolaas (10) heeft altijd veel met zijn opa opgetrokken, maar nu wordt zijn opa langzamerhand dement. In zijn heldere ogenblikken praat hij over een gebeurtenis die dertig jaar geleden heeft plaatsgevonden en die nog steeds voor veel verdriet in de familie zorgt. Samen met een vriendinnetje probeert Nicolaas het familiegeheim te ontraadselen, voordat opa helemaal verdwijnt achter de sluier van de dementie. Ontroerend verhaal waarbij sleutels een belangrijke rol spelen en die ook symbool staan voor het in contact treden met elkaar. Het verhaal wordt afgewisseld met brieven van Nicolaas aan zijn opa en omgekeerd. Het verhaal kent vele lagen: omgaan met de voortschrijdende dementie, het bespreekbaar maken van problemen, praten over de dood en het leven en het omgaan met elkaar. Toch wordt het nergens zwaar en kent het verhaal voldoende actie om te blijven boeien. Dun, wat ongebruikelijk lettertype. Met enkele kleurenfoto's van illustraties, collages en voorwerpen. Voor goede lezers vanaf ca. 10 jaar. "

Recensie PZC

"Gordijn voor het geheugen
Mischa van Broekhoven schrijft een spannend jeugdboek over Nicolaas en zijn demente opa.
van Broekhoven weet hoe ze in haar jeugdroman Sleutelhart – geschikt voor 7+ – gevoelens moet overbrengen."
Jan van Damme - http://www.pzc.nl/regio/blogs/blog-zeeland-geboekt

 

Auteur
Mischa van Broekhoven ( 1972) studeerde Spaanse taal- en letterkunde in Nijmegen. Na haar studie werkte zij onder andere als vertaalster in Luxemburg. Zij is reislustig en geïnteresseerd in andere culturen en geloven, wat uiteindelijk ook terug te vinden is in haar debuut Sleutelhart. Met het schrijven van haar kinderverhalen is ze begonnen onder leiding van Bibi Dumon Tak.

"Een boeiend en spannend verhaal, waarin ‘de dief’ als vertegenwoordiger van dementie een educatief karakter heeft, ook al klinkt dit tegenstrijdig. Een nieuw schrijftalent dient zich aan."
De uitgever.


ISBN 9789076407678
136 pagina’s met full colour illustraties.
Paperback
Prijs € 14,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2019 Tattwa - Uitgeverij van Bizondere Boeken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel